Wat heb ik nodig om via Assist tickets te verkopen?

Wil je enkel gratis tickets aanbieden, dan volstaat een abonnement op Assist PLUS.
Wil je tickets verkopen, dan heb je ook een account nodig op  het online betalingsplatform Mollie.
Wil je tickets aan de ingang van een event scannen, dan heb je tijdens dat event nodig:
  • Toegang tot stabiel internet
  • Minstens 1 PC of laptop die toegang heeft tot het internet
  • Minstens 1 scan-toestel (zelf aan te kopen)

1. Abonnement op Assist PLUS

Assist PLUS is de volledige versie van Assist waarmee je toegang krijgt tot de rubriek 'Activiteiten'. Via die rubriek kan je per activiteit tickets aanmaken en een webshop openen. Verenigingen die niet aangesloten zijn bij een federatie of koepel waarmee Assist een samenwerkingsovereenkomst heeft, werken sowieso altijd met de volledige versie Assist PLUS. Verenigingen waarbij de federatie of koepel het abonnement van Assist betaalt, en geen toegang hebben tot de rubriek 'Activiteiten', kunnen via de rubriek 'Opties' - 'Mijn abonnement op Assist' een upgrade naar Assist PLUS activeren.

2. Account op Mollie

Kopers van tickets moeten op één of andere manier online kunnen betalen en dat geld moet op de bankrekening van jouw vereniging terecht komen. Om die reden heeft Assist besloten om een samenwerking aan te gaan met het online betalingsplatform Mollie. Heb je al een account bij Mollie, dan kan je dit account via de rubriek 'Activiteiten' - 'Voorkeuren en instellingen' koppelen aan je abonnement van Assist. Heb je nog geen account op Mollie, dan zal je dit eerst moeten activeren. Surf hiervoor naar www.mollie.com.

3. Scan-toestel

Assist biedt zelf geen scan-toestellen aan, noch live-bijstand tijdens het event zelf. Dat betekent dat je zelf instaat voor de aankoop van een geschikte barcode-scanner en het correct scannen van de tickets die je via Assist verkocht hebt. Een scanner waar wij alvast tevreden over zijn, is de Zebra LI4278. Via een gebruiker van Assist kregen we ook een goede beoordeling van deze scanner.

Wat Assist uiteraard wel aanbiedt, is een handige scan-pagina die je tijdens het event kan gebruiken om verkochte tickets op te zoeken en/of te scannen. Je vindt de link naar deze pagina in de detailfiche van de activiteit, bij het onderdeel 'Tickets'.