Wat zijn financiële posten en hoe kan ik ze ingeven in Assist?

Financiële posten zijn de verschillende posten waarover het geld van de vereniging verdeeld ligt. Dat kan bijvoorbeeld de 'Kas' zijn (cash geld dat ofwel in het lokaal van de vereniging of bij een bestuurder thuis bewaard wordt om kleine aankopen te kunnen doen), maar uiteraard ook een 'Zichtrekening', een 'Spaarrekening', enz.

Om de boekhouding in Assist te beheren, moet je minstens één financiële post opgeven. Hiervoor klik je in de rubriek 'Boekhouding' op de knop 'Financiële posten', waar je de verschillende financiële posten van je vereniging één voor één kan toevoegen. Zorg ervoor dat je iedere financiële post een unieke benaming geeft. Heeft je vereniging bijvoorbeeld twee zichtrekeningen, dan gebruik je bijv. de naam van de bank of het rekeningnummer om een unieke benaming op te geven (bijv. 'Zichtrekening KBC', 'Zichtrekening 123-1234567-12',...).

Het is belangrijk om op voorhand te bepalen vanaf welke datum je de boekhouding in Assist gaat beheren. In het veld 'Beginwaarde' vul je nl. het bedrag in dat op die dag op deze financiële post stond. Stel dat je kiest om vanaf 1 januari 2014 je boekhouding in Assist te beheren, dan vul je bijv. bij de zichtrekening het bedrag in dat op 31 december 2013 op die rekening stond.Nog geen abonnement op Assist?
Test Assist 30 dagen gratis.