Hoe moet ik een schuld omzetten naar een uitgave?

Op het moment dat je een openstaande schuld effectief gaat betalen, zal je deze schuld feitelijk 'omzetten' naar een uitgave. Om dit correct te doen, ga je als volgt te werk:

In de rubriek Boekhouding klik je op 'Verrichtingen toevoegen en bewerken' en selecteer je de maand waarop deze uitgave betrekking heeft. Dit is dus de maand waarin de schuld effectief betaald wordt. Omdat het om een uitgave gaat, selecteer je bovenaan de soort verrichting 'Uitgaven'. Vervolgens klik je op de knop 'Uitgave toevoegen' om naar een leeg invulformulier te gaan.

In dat formulier wordt het Volgnummer door Assist automatisch ingevuld. Het Verantwoordingsnummer moet jij nog opgeven, alsook de Datum waarop deze schuld betaald werd.

Omdat Assist minstens 1 openstaande schuld gevonden heeft, merk je dat er onder het datum-veld een extra keuzelijst 'Schulden' is toegevoegd. In deze keuzelijst selecteer je de schuld die je op dat moment wilt omzetten naar een uitgave.

Alle gegevens die je voordien had ingegeven (zoals de beschrijving van de schuld, het bedrag, de schuldeiser,...) worden overgenomen, maar kunnen indien gewenst nog aangepast worden.

Vergeet tot slot niet de Financiële Post te selecteren via dewelke deze uitgave werd betaald.



Nog geen abonnement op Assist?
Test Assist 30 dagen gratis.