Hoe moet ik een vordering omzetten naar een ontvangst?

Op het moment dat een openstaande vordering vereffend wordt, zal je deze vordering moeten 'omzetten' naar een ontvangst. Om dit correct te doen, ga je als volgt te werk:

In de rubriek Boekhouding klik je op 'Verrichtingen toevoegen en bewerken' en selecteer je de maand waarop deze ontvangst betrekking heeft. Dit is dus de maand waarin de vordering effectief betaald wordt. Omdat het om een ontvangst gaat, selecteer je bovenaan de soort verrichting 'Ontvangst'. Vervolgens klik je op de knop 'Ontvangst toevoegen' om naar een leeg invulformulier te gaan.

In dat formulier wordt het Volgnummer door Assist automatisch ingevuld. Het Verantwoordingsnummer moet jij nog opgeven, alsook de Datum waarop deze vordering ontvangen werd.

Omdat Assist minstens 1 openstaande vordering gevonden heeft, merk je dat er onder het datum-veld een extra keuzelijst 'Vorderingen' is toegevoegd. In deze keuzelijst selecteer je de vordering die je op dat moment wilt omzetten naar een ontvangst.

Alle gegevens die je voordien had ingegeven (zoals de beschrijving van de ontvangst, het bedrag,...) worden overgenomen, maar kunnen indien gewenst nog aangepast worden.

Vergeet tot slot niet de Financiële Post te selecteren via dewelke deze ontvangst werd ontvangen.



Nog geen abonnement op Assist?
Test Assist 30 dagen gratis.