Hoe kan ik controleren of alle geldoverdrachten correct zijn ingeboekt?

Op elk moment kan je makkelijk nakijken of alle geldoverdrachten correct werden ingeboekt. Dit kan op twee manieren:

Wil je de gegevens per maand controleren, dan klik je in de rubriek 'Boekhouding' op 'Financieel maandoverzicht'. Je selecteert vervolgens het boekjaar en de maand waarin je gegevens wilt controleren. Het overzicht dat verschijnt geeft de financiële situatie weer van je vereniging en vertelt je hoe het geld van je vereniging over de verschillende financiële posten is verdeeld.

Bij een eerste controle kan je nakijken of de bedragen naast iedere Financiële post kloppen met de effectieve bedragen die zich op deze Financiële post bevinden (zit er evenveel geld in de Kas, staat er evenveel geld op de Zichtrekening,...).

Bij een tweede controle klik je op de knop 'Geldoverdrachten' en krijg je een overzicht van alle geldoverdrachten van die maand. Als alle geldoverdrachten correct werden ingeboekt, dan moet het saldo 'in evenwicht' zijn. Is dit niet het geval, dan heb je ergens een fout gemaakt bij het inboeken van één of meerdere geldoverdrachten.

Je kan de gegevens ook op jaarbasis controleren. Hiervoor klik je in de rubriek 'Boekhouding' op 'Financieel jaaroverzicht' en selecteer je het boekjaar waarin je de gegevens wilt controleren. Vervolgens selecteer je het financieel jaaroverzicht 'Voor intern gebruik' en tot slot het 'Financieel jaaroverzicht per financiële rekening'.

Dit Financieel jaaroverzicht is opgedeeld in twee grote delen, een overzicht van alle 'Uitgaven' en een overzicht van alle 'Ontvangsten'. Op het einde van elk deel vind je respectievelijk de rubrieken 'Geldoverdrachten van...' en 'Geldoverdrachten naar...'. De bedragen van beide rubrieken moeten op elk moment identiek zijn. Als beide bedragen niet gelijk zijn, wilt dit zeggen dat je ergens een fout hebt gemaakt bij het inboeken van één of meerdere geldoverdrachten.

Nog geen abonnement op Assist?
Test Assist 30 dagen gratis.