Hoeveel kost het om via Assist tickets aan te bieden?

Bij het verkopen van tickets moet je rekening houden met 2 soorten kosten:

  • Servicekosten aangerekend door Assist voor het aanbieden van de online applicatie
  • Transactiekosten aangerekend door de bank voor het afhandelen van de betaling


1. Servicekosten

In 2019 rekenen we geen servicekosten aan. Je kan in 2019 een onbeperkt aantal tickets verkopen zonder enige meerkost. Dat komt omdat dit een nieuwe applicatie is die we in 2019 nog willen optimaliseren. Hoe meer deze gebruikt wordt, hoe meer feedback we kunnen verzamelen. Alle feedback is dus welkom tijdens deze eerste maanden.

Vanaf 2020 rekenen we € 0,49 (incl. BTW) aan per verkocht ticket en dit pas vanaf het 501ste ticket. Dat zit zo: in elk Assist PLUS abonnement bieden we jaarlijks de eerste 500 tickets gratis aan. Op die manier krijg je de waarde van je jaarabonnement op Assist meer dan terugbetaald via die eerste 500 gratis tickets. Je begint dus pas te betalen vanaf het 501ste verkochte ticket. Daarnaast zullen we nooit iets aanrekenen voor tickets die je gratis aanbiedt.

De betaling wordt geregeld via de jaarlijkse afrekening van het jaarabonnement. Hou er dus rekening mee dat die afrekening hoger kan uitvallen dan je gewend bent, indien je doorheen het voorbije jaar meer dan 500 tickets via Assist verkocht hebt. Wordt jouw abonnement op Assist betaald door de federatie of koepel waar je aangesloten bent, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden in deze jaarlijkse afrekening.


2. Transactiekosten

Afhankelijk van de betaalmethode die de koper gekozen heeft tijdens het aankopen van de tickets, betaal je een bepaalde transactiekost. In België is het niet mogelijk om die kost door te rekenen aan de klant en moet je die kost als verkoper zelf dragen.

Omdat Assist gekozen heeft om de webshop te koppelen aan het online betaalplatform Mollie, gelden hiervoor de kosten die Mollie heeft onderhandeld. Je vindt een overzicht van die kosten per betaalmethode op https://www.mollie.com/be/pricing.