Hoe schrijf ik een nieuw lid in?

Jaarlijks enkele honderden leden opnieuw inschrijven neemt heel wat tijd in beslag. Daarom hebben we in Assist een manier gezocht om deze klus zo snel en overzichtelijk mogelijk te klaren.

Zo ga je te werk:

• Ga naar de rubriek ‘Leden’
  • Klik in de subnavigatie op ‘Nieuwe leden inschrijven’
  • Selecteer het werkjaar waarvoor je een nieuw lid wilt inschrijven.
    TIP! Staat het werkjaar dat je wenst niet in de lijst (omdat je bijv. je leden per seizoen of schooljaar beheert), klik dan op de PLUS-knop naast de keuzelijst om een extra werkjaar toe te voegen. Klik hier voor meer info over hoe je zelf een nieuw werkjaar toevoegt.
  • Geef de voornaam en/of familienaam op van de persoon die je als lid wilt inschrijven en klik op de ZOEK-knop.
  • Afhankelijk van het feit of Assist al dan niet één of meerdere Personen gevonden heeft die overeenkomen met je zoekopdracht, krijg je een ander scherm te zien.
    1. Assist heeft de persoon niet gevonden
      Vul de ontbrekende gegevens aan en klik op de SAVE-knop op deze persoon toe te voegen
    2. Assist heeft de persoon gevonden en deze persoon is nog geen lid
      Is dit de persoon die je als lid wilt inschrijven, klik dan rechts van die persoon op de PLUS-knop om verder te gaan. Is dit niet de persoon die je zoekt, klik dan onderaan op de NIEUW-knop om een nieuwe persoon aan Assist toe te voegen.
    3. Assist heeft de persoon gevonden en deze persoon is al wel lid
      Is dit de Persoon die je als lid wilt inschrijven, dan hoef je niets meer te doen aangezien deze Persoon al lid is. Wil je eventueel de gegevens van dit lid aanpassen, klik dan rechts van dit lid op de BEWERK-knop. Is dit niet de persoon die je zoekt, klik dan onderaan op de NIEUW-knop om een nieuwe persoon aan Assist toe te voegen.
  • Op de volgende pagina kan je vervolgens de details van het lidmaatschap opgeven.
  • Indien je jouw leden indeelt in leeftijdsgroepen, ploegen of afdelingen, kan je hier opgeven tot welke groep dit lid behoort. Eénzelfde lid kan tot meerdere groepen behoren en in elke groep een andere functie uitoefenen. Klik op de PLUS-knop als je dit lid in meerdere groepen wilt toevoegen.
  • Doe hetzelfde voor de werkgroepen waar dit lid als actieve medewerker toe behoort.
  • Helemaal onderaan vind je de berekening van het lidgeld dat dit lid moet betalen.
    TIP! Indien je via de rubriek ‘Leden’ – ‘Lidgeld, kortingen en herinneringsmails beheren’ aangegeven hebt dat Assist het lidgeld automatisch mag berekenen, dan zal je merken dat alle velden hier effectief reeds ingevuld staan. Uiteraard kan je de bedragen nog aanpassen indien nodig.
  • Stel dat dit lid voor dit jaar (een deel van) zijn of haar lidgeld al betaald heeft, dan volstaat het om dat bedrag in te vullen in het veld ‘Reeds betaald’. Assist berekent automatisch het nog te betalen saldo.
  • Vergeet voor je deze pagina verlaat zeker niet op de OPSLAAN-knop te klikken om je aanpassingen te bewaren.